Мој Владико, ово није писмо аналитичара упућено теби. Ово је писмо простог монаха који расуђује како се служи и коме се служи у служби!

Владико, одговор на игру ријечи из наслова овог писма је једноставан. У Црној Гори служе само они који желе канонски признату аутокефалну Православну Цркву Црне Горе  каква је била до 1918 те године. Сви остали не служе него су у служби! Како вријеме одмиче брутално је јасно да они који су у служби неће ни по цијену “пуцања’ дати да служимо нама, који то желимо. Владико мој, као што “видиш’  ово писмо не садржи  ни један цитат из Светога Писма! Зашто? Зашто што желим да сваки православни Хришћанин схвати, Свето Писмо не треба служби а они који служби служе фарисејски се односе према, служењу Светом Писму.

Молим се  и надам да  сви који разумију опасност службе у цркви, схватају озбиљност духовне прелести” по служби’ у којој се држава налази. Не може се служити служби а да служба не контролише оне који служе! Зато, Владико, нема важнијег задатка у животу од ширења Светог Еванђеља Господа нашег Исуса Христа и служењем у Духу побиједити службу која је заробила свакога ко јој служи.

Молитвама твојим пред Господом нашим Исусом Христом, подај Владико, да сваки православни Хришћанин, побиједи службу својим служењем у обнови канонски признате аутокефалне Православне Цркве Црне Горе!

 

ДА ЈЕ ВЈЕЧНА ЦРНА ГОРА!

 

јеромонах Антоније