Делегација Директората за односе са вјерским заједницама Министарства правде, коју су чинили Ђорђије Ивановић и Лариса Лукачевић, посјетила је Епархију Подгоричко-дукљанску Православне цркве Црне Горе, у склопу својих редовних посјета вјерским заједницама које има овај ресорни државни орган.

Господин Ивановић је истакао добру сарадња коју је остварило Министарство правде и Епархија Подгоричко-дукљанска и изражена жеља да се иста унаприједи у наредном периоду у складу са надлежностима утврђеним новим Законом о слободи вјероисповијести или увјерења, и правном положају вјерских заједница.

Архиепископ Владимир Лајовић са сарадницима, упознао је присутне са пројектима које развија Епархија на плану богословског рада и сарадње Богословске академије “Св.Стефан Пиперски” – Подгорица (www.православље.ме) коју остварује на међународном плану, а нарочито са Пхилип Давид Смyтхе, оснивачем Хеиделберг Цхристиан сцхоол.

Овом приликом потписан је и Протокол о сарадњи између ове двије теолошке школе, која ће се остваривати кроз размјену искуства, наставног кадра али и студената.