Митрополит Италијанске православне цркве Василије И казао је да Црна Гора јесте мала нација, али има право на своју самобитност и цркву.

“Kао и Италија што има, и ја ћу се молити за вас да ваша вјера не малакше, јер као што је свети апостол Павле рекао: “Све је могуће ономе који вјерује. Ако је Бог са нама, ко ће против нас”, навео је митрополит Василије.

Он је то рекао на празник СветогВасилија Острошког када је у цркви св.Параскеве у Малој Загреди у Даниловграду одржана литургија, на којој је рукоположен у чин јеромонаха, Антоније (Небојша) Мирановић.

Хиротонија оца Антонија у чин јеромонаха

“Данас на овај велики црногорски духовни празник, част ми је да сам, ја грјешни слуга Божији, удостојен овако високог свјештеничког чина и да могу служити црногорском народу и Црној Гори, а све на славу Божју, а нама на благослов и спасење “, казао је Мирановић.

Литургији је саслуживао и архимандрит Владимир Лајовић, са ђеконима Марком Луковцем иБорисом Поповићем.

Извор: РТЦГ


1 Comment

Buy website backlinks · 07/04/2023 at 15:17

It’s rare to find a blog that consistently delivers high-quality content, but that’s exactly what this blog does. The author’s writing is not only informative and engaging, but also deeply thoughtful and insightful. I appreciate the level of research and attention to detail that goes into each post, and the author’s commitment to providing balanced and unbiased perspectives. What sets this blog apart from others is its ability to cover a wide range of topics without sacrificing depth or quality. Whether I’m looking to learn more about a specific subject or just looking for an interesting read, I always turn to this blog.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *